מרק אפונה ממטבחה של שושנה

מתכון למרק אפונה סמיך וטעים ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 1 כוס אפונה ירוקה יבשה
    8-10 כוסות מים 
    1 בצל קצוץ
    2 כפות אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל
    שן שום

  • מרתיחים מים בסיר גדול
    מוסיפים את האפונה למים הרותחים.
    מבשלים על אש נמוכה תוך כדי שמירה על רתיחה איטית, עד שהאפונה מתרככת. משך הריכוך כשעה או יותר.
    בעת הבישול מוסיפים לאפונה בצל קצוץ.
    לאחר שהאפונה התרככה מוסיפים תבלינים- אבקת מרק, מלח ופלפל.
    מרסקים את הירקות בבלנדר ידני, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

  • קציצות בשר
  • צ'ולנט
  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר