פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס ממטבחה של שושנה

מתכון לפשטידת פטריות בנוסח פרובאנס מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • לתבנית מרובעת בגודל 22*22 ס"מ


  • 1 גבינה לבנה חצי שמנה (250 גרם)
    1 גבינת קוטג' (225 גרם)
    150 גרם גבינ"צ מגורדת גס
    2 כפות אבקת מרק פטריות

  • 3 ביצים טרופות
    30 גרם חמאה
    1 בצל גדול קצוץ דק
    500 גרם פטריות טריות או משומרות ומסוננות
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור לחום בינוני
    בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת מרק וביצים.
    בוחשים לתערובת אחידה.
    ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בצל עד שיתרכך
    מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות
    מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לקערה ובוחשים היטב.
    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
    משמנים את התבנית במעט חמאה.
    מוסיפיםאת הבלילה לתבנית ומעל גבינ"צ.
    אופים 40-50 דקות או עד שהפשטידה תתיצב.

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

                      עוגת גזר