סיני מוקפץ ממטבחה של שושנה

מתכון סיני מוקפץ מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. 

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 2 חזה עוף
    חבילת אטריות אורז
    1 פלפל אדום
    2 גזרים
    1 בצל לבן או ירוק
  • חצי כרוב לבן
    2 שיני שום
    1/4 כוס סויה מתוקה או חריפה
    מעט צ'ילי גרוס

  • מחממים מים בסיר וממתינים לרתיחה.
    שמים את אטריות האורז כשלוש דקות ומסננים
    חותכים את הבצל וחזה העוף לרצועות דקות.
    מקפיצים את הבצל והבשר בווק או במחבת עם מעט שמן.
    מוסיפים סויה ומוציאים מהמחבת לצלחת.
    באותה מחבת (בלי שמנקים) מקפיצים את הירקות. מתחילים עם ירקות קשים, אח"כ פלפל אדום וכרוב ובסוף שום.
    מוסיפים סויה, צ'ילי או כל טיבול אחר שאוהבים.
    מוסיפים לירקות את הבצל והבשר ומערבבים כדקה על האש.
    מוסיפים את איטריות האורז למחבת.
    מערבבים ומגישים

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר