עוגיות קצף וקצפת של שושנה

מתכון לעוגת קצף וקצפת, מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "את העוגה הזו הייתי מכינה כאשר רונן היה חוזר מהקיבוץ או כאשר היה במצב רוח עצוב...העוגה תמיד היתה עוזרת לו!" 

  • זמן הכנה: 100 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • לבצק
    200 גרם חמאה/ מרגרינה
    4 חלמונים
    4 כפות גדושות סוכר
    2 כוסות קמח תופח

  • לקצף
  • 4 לחבונים
    11/3 כוב חלב
  • למלית
    3 שמנת מתוקה
  • 6 כפיות סוכר
  • 3 כפיות נס קפה
  • לציפוי
  • 1 כף קקאו
    11/2 כפות סוכר
    מעט חלב
    מעט מרגרינה

אופן ההכנה

  • מהחומרים לבצק: מערבבים יחד את כל החומרים לבצק
    מכינים קצף קשה מהחלבונים ואופים על נייר אפייה כשעה בחום נמוך עד שהקצף יבש.
    מוציאים מהתנור את הקצף 
    מקלפים את הנייר בזהירות ומצננים
    הערת המחברת: אני אופה בחום 120 טורבו למשך שעה וחצי.
    לשים את הבצק.
    משטחים בתבנית ואופים בחום גבטה כ-10 דקות ומקררים.
    מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ונס קפה
    מורחים על הבצק (שהתקרר בינתיים)
    מניחים למעלה את הקצף האפוי

  • הכנת הציפוי:
    ממיסים סוכר, חלב וקקאו ומוסיפים מרגרינה/חמאה. 
    מורידים מהאש ויוצקים בכף עיגולים על הקצף הלבן האפוי.
    הציפוי צריך להיות סמיך.
    יש לשמור על העוגה במקרר עד להגשה.
    עדיף להכין את העוגה 24 שעות לפני שמגישים

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

  • עוגת אפרסקים הפוכה
  • עוגיות תמרים
  • עוגת תפוזים