קציצות ממטבחה של שושנה

מתכון לקציצות בשר בקר ועוף ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 3/4 ק"ג בשר מעורב טחון (בקר וחזה עוף)
  • 1 תפו"א בינוני מגורד או 3 פרוסות לחם לבן שרוי במים
    2 ביצים בינוניות
    4 עלי פטרוזילה שטופים קצוצים
    מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אבקת מרק
    1 בצל גדול קצוץ
    1-2 כפות שמן לעיסת הבשר אם הבשר לא שמן
    פירורי לחם

  • בקערה מערבבים את הבשר, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, בצל, ביצים תפו"א או לחם ושמן (אם צריך).
    מחממים במחבת שמן רגיל (בגובה 2 ס"מ)
    יוצרים כדורים בעזרת כפות הידיים ומטגנים על אש קטנה משני הצדדים
    *אפשר לטבול את כדורי הבשר בפרורי לחם לפני הטיגון במידה ולא השתמשת בפרורי לחם בבלילה

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
  • פיצה משפחתית
  •  
  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

עוגת גזר