לקראת החורף מתכון להכנת צ'ולנט מעולה
![לקראת החורף מתכון להכנת צ'ולנט מעולה צ'ולנט | צילום: דרור כץ לקראת החורף מתכון להכנת צ'ולנט מעולה](/images/news/magazine/food/choulnt.jpeg)
מתכון להכנת צ'ולנט מעולה "אין חורף אמיתי בלי צ'ולנט, ואין צ'ולנט בלי קישקע רוכה ושלמה, עסיסית וטעימה. 'טיב טעם' מציעה מתכון עסיסי לצ'ולנט וטיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט
- זמן הכנה: שעה וחצי
- דרגת קושי: קל
צ'ולנט | צילום: דרור כץ
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות למשך שעה.
מורידים טמפרטורה ל 100 מעלות למשך לילה שלם. -
טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט
• חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
• כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
• יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
• יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
• לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
• למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך