עוגיות אפרסקים של שושנה

מתכון לעוגת אפרסקים הפוכה וקיצית, מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. 

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 250 גרם חמאה רכה
    60 גרם סוכר דמררה או חום (רבע כוס)
    1 קופסת שימורים אפרסקים
    200 גרם סוכר (1 כוס)
    קליפה מגורדת מלימון אחד

  • 3 ביצים
    300 גרם קמח (2 כוסות+2כפות)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 250 גרם יוגורט

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית קפיץ עגולה 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
    ממיסים בסיר 50 גרם מהחמאה.
    מעבירים את החמאה לתבנית המרופדת 
    מפזרים סוכר חום בצורה אחידה
    מסננים את האפרסקים ומסגרים בתבנית עם הצד העגול כלפי מטה.
    מקציפים את יתרת החמאה עם סוכר ולימון מגורד למשך 5 דקות.
    מוסיפים בהדרגה את הביצים
    מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
    מוסיפים בהדרגה, תוך ערבול ולסירוגין את הקמח והיוגורט
    מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
    שופכים את הבלילה על האפרסקים. 
    אופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (רצוי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 45 דקות)
    מצננים מעט ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
    מגישים פושר

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
  • עוגיות תמרים
  • עוגת תפוזים