פשטידת כרובית ממטבחה של שושנה

מתכון לפשטידת כרובית מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. 

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • לתבנית בגודל 30*27 ס"מ
  • 1 כרובית בינונית נקייה ומופרדת לפרחים
    3 תפו"א קלופים
    4 ביצים
    1 כוס חלב (250 מ"ל)

  • 2/3 גביע גבינה לבנה שמנה (150 גרם)
    1/2 גביע גבינה חמוצה (80 מ"ל)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    100 גרם גבינ"צ מגורדת
    חמאה לשימון התבנית
  • מחממים תנור לחום בינוני
    שמים את הכרובית ותפו"א בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי
    מביאים לרתיחה ומבשלים יחד עד שיתרככו.
    מסירים מהא, מסננים מהמים ומועכים למחית חלקה
    טורפים יחד חלב וביצים ובוחשים את המחית.
    מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה
    מתבלים במלח ופלפל ובוחשים לתערובת אחידה.
    משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה לתבנית.
    זורים מלמעלה את הגבינ"צ.
    אופים כ-55 דקות. 

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר