עוגיות תמרים של שושנה

מתכון לעוגיות תמרים מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "עבודה עם בצק פריך היא מאוד מהירה. ככל שפחות לשים את הבצק, הוא טוב יותר ונח יותר לעבודה".

  • זמן הכנה: 25 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 1 קילו קמח
    2 חבילות מרגרינה בטעם חמאה
    1/2 כוס שמן 
    1 כוס מיץ תפוזים טרי
    2 שקיות סוכר וניל

  • 3/4 כוס סוכר
    2 שקיות אבקת אפייה
  • למריחה
  • ממרח תמרים
    אגוזים (או שקדים) קצוצים

אופן ההכנה

  • שמים את כל החומרים יחד בבלנדר
    מערבבים עד שהבצק מתגבש (בערך דקה)
    מכניסים את הבצק למקרר חצי שעה
    מחלקים ל-4 כדורים
    מרדדים כל כדור לעלה
    מורחים ממרח תמרים ואגוזים קצוצים
    מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות
    מכניסים לתנור לחום 170 מעלות לכ-35 דקות
    מוציאים כשהעוגיות עדין לבנות ומשחימות מעט.
    ניתן לפזר אבקת אפייה 

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
  • עוגת תפוזים