פשטידת קישואים ממטבחה של שושנה

מתכון לפשטידת קישואים מומלצת במיוחד מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • לתבנית מרובעת בגודל 15*20 ס"מ

  • 30 גרם חמאה
    2 בצלים קצוצים דק
    1 ק"ג קישואים שטופים מגורדים גס וסחוטים
    1/2 כוס שמיר קצוץ
    1 קוטג'

  • 100 גרם גבינ"צ מגורדת
  • 4 ביצים
    פלפל לבן לפי הטעם
    מלח שחור לפי הטעם
    חמאה לשימון התבנית
    1 כף סולת לזרייה בתבנית או מעט חמאה בתחתית הבנית

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור לחום בינוני
    ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומטגנים בצל עד שיזהיב
    מוסיפים את הקישואים ומטגנים יחד כ-15 דקות.
    מוסיפים את השמיר ומטגנים 5 דקות נוספות.
    מורידים מהאש ומעבירים לקערה גדולה.
    מניחים להצטנן מעט.
    מוסיפים לקערה את הגבינות והביצים ובוחשים בעדינות.
    מתבלים בפלפל לבן ומלח לפי הטעם ובוחשים בשנית.
    משמנים את התבנית במעט חמאה וזורים בתחתית את הסולת.
    מעבירים אתתערובת הקישואים לתבנית
    משטחים ואופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה תתיצב.
    מניחים להצטנן כ-10 דקות לפני ההגשה

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר