קציצות ממטבחה של שושנה מתכון לקציצות בשר בקר ועוף ממטבחה של שושנה  קציצות ממטבחה של שושנה

מתכון לקציצות בשר בקר ועוף ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 3/4 ק"ג בשר מעורב טחון (בקר וחזה עוף)
  • 1 תפו"א בינוני מגורד או 3 פרוסות לחם לבן שרוי במים
    2 ביצים בינוניות
    4 עלי פטרוזילה שטופים קצוצים
    מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אבקת מרק
    1 בצל גדול קצוץ
    1-2 כפות שמן לעיסת הבשר אם הבשר לא שמן
    פירורי לחם

  • בקערה מערבבים את הבשר, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, בצל, ביצים תפו"א או לחם ושמן (אם צריך).
    מחממים במחבת שמן רגיל (בגובה 2 ס"מ)
    יוצרים כדורים בעזרת כפות הידיים ומטגנים על אש קטנה משני הצדדים
    *אפשר לטבול את כדורי הבשר בפרורי לחם לפני הטיגון במידה ולא השתמשת בפרורי לחם בבלילה

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
  • פיצה משפחתית
  •  
  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

עוגת גזר