פיצה ממטבחה של שושנה

מתכון לפיצה משפחתית ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "בזמן שהילדים מגיעים לבקר ומשוחחים במטבח אני מתחילה להכין את הבצק להתפחה. עוד לפני שמישהו מהילדים היה מספיק להתעצבן הפיצה כבר היתה מוכנה" 

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • קוטר 28*26 ס"מ
  • לבצק:
    כוס וחצי קמח לבן
    20 גרם שמרים
    2 כפות שמן
    3/4 כוס מים פושרים
    1 כפית מלח
  • לרוטב עגבניות
    1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
    1 רסק עגבניות קטן
    100 גרם גבינת קצ'קבל
    150 ג' גבנ"צ קשה
    1/2 כוס מים
    2 שיני שום כתושות
    1/2 כפית מלח
    1 כפית אורגנו 

  • ממיסים את השמרים במים וסוכר.
    כאשר השמרים תוססים יש להוסיף את התערובת לתוך קערה עם קמח.
    מוסיפים את השמן והמלח ולשים לבצק.
    מניחים לבצק לתפוח בקערה במשך שעה או עד שמכפיל את נפחו
    לשים את הבצק ויוצרים כדור.
    את הכדור מרדדים לעלה עגול בקוטר של כ-30 ס"מ או קוטר שיתאים לתבנית האפייה.
    הכנת הרוטב

  • לקערה שופכים את העגבניות המרוסקות, הרסק, השום, והתבלינים ומערבבים את כל החומרים.
    מורחים את העלה ברוטב ועליו מוסיפים את הגבינות.
    אופים את הפיצה בחום גבוה כ-20 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק משחים.
    יש לבדוק שגם החלק התחתון של הפיצה נאפה
  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
  •  
  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

עוגת גזר