צ'ולנט לשבת ממטבחה של שושנה

מתכון לצ'ולנט לשבת ממטבחה של שושנה. "מה לא נאמר על צ'ולנט. אבל הצ'ולנט שלי הוא הכי טעים. ככה כולם אומרים לי. הוא לא דביק, יוצא חום אבל לא שרוף" 

  • זמן הכנה: שעה הכנה+בישול לילה
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 7 תפוחי אדמה בינוניים
    1 כוס שעועית מסוג "בובס"
    1 כוס שעועית לבנה
    1 ק"ג בשר בקר (רצוי עם עצם)
    2 בצלים
  • 5 ביצים
    1 כף אבקת מרק בשר
    מים
    2 כפיות מלח
    כפית פלפל שחור

  • משרים את הקטניות במים במשך הילילה.
    (מומלץ להחליף מים כל כמה שעות)
    מסדרים בסיר גדול את החומרים לפי הסדר הבא:
    בצל חתוך לרבעים, קטניות, בשר, תפו"א שקולפו ונחתכו לחצאים או לרבעים.
    שוטפים היטב את הביצים ומניחים בסיר.
    זורים את התבלינים ומוסיפים מים עד כיסוי תפוחי האדמה.
    מביאים לרתיחה ראשונה (מכסה פתוח)
    לאחר מכן מעבירים לאש הקטנה ביותר.
    סוגריםאת המכסה ונותנים לצ'ולנט להתבשל למשך הלילה

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר