מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה
![מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה סלט טורקי ממטבחה של שושנה מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה](/images/news/magazine/food/turky.jpeg)
מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "נהדר למרוח על פיתה חומוס ביתי ומעליו סלט תורכי"
- זמן הכנה: 50 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
-
קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת גדולה בשמן כ-10 דקות עד שיתרככו ויזהיבו.
בינתיים מנקים את הפלפלים והגמבות ומוציאים את החלקים שאינם אכילים.
חותכים גם את הפלפלים והגמבות לחתיכות קטנות ומוסיפים לבצלים.
מאדים במחבת מכוסה עוד 5 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
קוצצים את העגבניות ומוסיפים גם אותן למחבת.
מוסיפים מלח, פלפל שחור רסק עגבניות ופלפל חריף לפי הטעם.
מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית נמטכה -
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808