שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים, מתכון חגיגי ועשיר בטעמים באדיבות טיב טעם

         זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • 1 שוק טלה
    1 צרור רוזמרין
    חוט קשירה
    שמן זית
    מלח
    פלפל

     

  • מילוי:

    4 כפות שמן זית
    2 בצלים קצוצים גס
    250 גרם בשר טלה טחון
    100 גרם פיסטוק קלוי
    חצי כף בהרט
    2 שיני שום כתושות
    20 עלי נענע קצוצים דק
    חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
    מלח
    פלפל

     

 אופן ההכנה

מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ-15 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים. 

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מניחים את השוק על משטח עבודה. חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס. ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח. קושרים באמצעות חוט סביב השוק. מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט. משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים. מעבירים לתנור לשעתיים. הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.
מצננים את השוק לפני הפריסה כ-15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

להגשה יש להוסיף לצד המנה:
1 רימון מופרד לגרגרים
50 גרם פיסטוק

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה