מתכון לדניס צלוי ממולא לימונית ולימון בריא ופשוט להכנה באדיבות רשת טיב טעם. דגי הדניס הם בין הזנים הנפוצים לאכילה בארצנו הוא מגיע מן הים התיכון. דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון 

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: קל

דג דניס

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • 4 דגי דניס שלמים וטריים

    שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ) 
    3 שיני שום
    1/2 כפית פלפל לבן טחון

  • 4 דגי דניס שלמים וטריים

    שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ) 
    3 שיני שום
    1/2 כפית פלפל לבן טחון

 אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.

    במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה.
    ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.
    מערבבים את המלח הגז עם החלבונים.
    מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח.
    מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.
    המלצת הגשה: סלט ירוק לצד המנה.