רביולי שומר גבינת עיזים וארגולה | צלם: אסף אמברם, סטיילינג אוריה גבע מתכון לרביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה רביולי שומר גבינת עיזים וארגולה | צלם: אסף אמברם, סטיילינג אוריה גבע

לרגל חגיגות חודש איטליה, חברת ישרקו, חברת בת של טיב טעם מנדבת מתכון רביולי מפנק ועשיר בטעמים - רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה."המרירות העדינה של הארוגולה הטרייה והמתקתקות המעודנת של הרביולי ושל גבינת העיזים מתחברים למנה אלגנטית בעלת טעמים מאוזנים"

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • חומרים ל-4-2 מנות:

    1 חבילה (500 גרם) רביולי גבינה ועשבי תיבול 
    3 ראשי שומר נקיים ופרוסים לאורכם דק ככל האפשר 
    7-6 כפות שמן זית
    מלח ופלפל שחור גרוס

  • 4 שיני שום קצוצות

    צרור קטן של עלי בזיליקום קרועים

    להגשה:
    150 גרם גבינת בושה עיזים
    צרור קטן ארוגולה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 

    מפזרים פרוסות שומר בתבנית בשכבה אחת, מזלפים 4-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
    צולים 25 דקות עד שהשומר מתרכך ומזהיב בקצוות.
    בינתיים מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן.
    מחממים מחבת רחבה עם 3-2 כפות שמן זית ומטגנים שום כדקה עד שעולה ניחוח.
    מעבירים את הרביולי למחבת בעזרת כף מחוררת ומנענעים בעדינות עד שהרביולי מצופים שמן.
    מוסיפים את פרוסות השומר הצלויות ובזיליקום ומקפיצים עוד דקה.
    מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים מעל גבינת עיזים, מפזרים ארוגולה ומגישים חם.