מתכון עשיר בטעמים המשלב כרובית ומגוון גבינות בליווי מטבל פלפלים, עגבניות וגבינה. רשת טיב טעם מעניקה מתכון המשלב חגיגת טעמים בריאים, לביבות כרובית וגבינות. בדר"כ מבשלים כרובית במים, אך במידה וצולים אותה, המרקם והטעם משביחים והלביבות הופכות למעדן מלכים. ניתן להחליף את הגבינות בגבינות קשות אחרות לפי הטעם האישי.

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: קל

לביבות

לביבות במילוי כרובית וגבינות | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • מרכיבים: (30 לביבות):

    ‏1 כרובית מפורקת לפרחים
    מעט שמן זית של Cirio
    מלח ופלפל שחור גרוס
    ‏2 ביצים
    ‏2 כפות פירורי לחם

  • 100 גרם גבינת אולד אמסטרדם מגוררת
    ‏100 גרם גבינת גורגונזולה/בלו סטילטון מפוררת
    מרכיבים להגשה:
    ‏1 גביע שמנת חמוצה/יוגורט
    ‏2 כפות מטבל פלפלים צלויים של Polly

     

 אופן ההכנה

  • ‏ מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    ‏ מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
    ‏ אופים 30 דקות להזהבה ומצננים.
    ‏ מועכים את הכרובית במזלג ומערבבים עם ביצים, פירורי לחם וגבינות. מעצבים לביבות בקוטר 5 ס"מ.
    ‏ מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומטגנים את הלביבות במחזורים כ-3 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
    ‏ מערבבים יוגורט עם מטבל פלפלים ומגישים לצד הלביבות.