צילום: אסף לוי  מתכון קל להכנה להמבורגר עסיסי צילום: אסף לוי

מתכון קל להכנה ועשיר בטעמים להמבורגר עסיסי ומפנק באדיבות ישרקו מבית טיב טעם

         זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

צילום: אסף לוי 

 מצרכים

  • מרכיבים ל-6 מנות:
    650 גר' צוואר טרי
    350 גר' שפונדרה טרי

  • טוחנים את שני הבשרים ביחד, רצוי בטחינה גסה.
    1 כף מלח דק
    1/2 כפית פלפל שחור דק

 אופן ההכנה

מערבבים את הבשר עם התבלינים, ולשים היטב במשך, לפחות 5 דקות.
יוצרים מכל הכמות 6-8 כדורים, ומעצבים אותם לקציצה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ.
נותנים לקציצות "לנוח" במקרר לפחות שעתיים.
מכינים על מחבת חמה מאד, או על המנגל. עד לצלייה הנכונה שתרצו

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה