פסטה אלי-אוליו פסטה אלי-אוליו בסיר אחד פסטה אלי-אוליו | צילום: רונן מנגן

מתכון מפנק לפסטה אלי-אוליו בסיר אחד - מתוך ספר המתכונים "חגיגה של אוכל טוב", באדיבות ישרקו מבית טיב טעם

         זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

פסטה אלי-אוליו | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • 250 גרם (1/2 חבילה) פסטה 
    1 צנצנת (290 גרם ברוטו) רבעי ארטישוק משומרים מסוננים מהשמן
    1 כוס פרחי ברוקולי קטנים
    2 זוקיני קטנים חצויים לאורכם וחתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ
    4 שיני שום פרוסות
    8 עלי מרווה
    2 כפות צנוברים קלויים
    1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס

  • מלח ופלפל שחור גרוס
    2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
    8 עלי בזיליקום קצוצים גס
    6 כפות שמן זית Cirio

    להגשה:
    50 גרם גבינת פרמזן DOP מגוררת
    1/2 כוס רבעי פלפל אדום בחומץ  חתוכים לרצועות אורך דקות

 אופן ההכנה

בסיר רחב ונמוך (למשל סוטאז') שמים פסטה, ארטישוק, ברוקולי, זוקיני, שום, מרווה, צנוברים, צ'ילי, מלח ופלפל. יוצקים מים עד 1/2 ס"מ מתחת לגובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ 15- דקות עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל דנטה. מערבבים מדי פעם. מסירים את המכסה ומביאים שוב לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים פטרוזיליה, בזיליקום ושמן זית ומבשלים 10-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן ופלפלים קלויים בחומץ ומגישים.

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה