שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

לכבוד ט"ו מתכון שהוא חווית טעמים לחיך, מתכון לשוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין, המלית הופכת את שוקי ההודו הצנועות למעדן מלכים, באדיבות רשת טיב טעם  

           זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

 שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

 מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:

    ‏6 שוקי הודו
    ‏6 כפות שמן זית
    מלח ופלפל שחור גרוס

  • למלית:

    ‏1/2 כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים
    עלים מענף רוזמרין אחד
    ‏1/2 כוס פיסטוקים טבעיים
    ‏4 משמשים אוזבקיים מיובשים 

 אופן ההכנה

 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

‏ מכינים את המלית: טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורית.
 מוסיפים פיסטוקים ומשמשים ומעבדים בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס.
‏ ממלאים, צולים ומגישים: יוצרים חתך לאורך כל שוק ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם, יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.
‏ ממלאים את הכיס במלית (בערך כף לכל שוק) בידיים רטובות. דוחסים אותה היטב פנימה.
‏ מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.
‏ צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות. מוציאים ומגישים לצד בטטה צלויה וסלט עלים. 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה