מתכון נפלא לארוחה מזינה ומזינה: מג'דרה אורז עם עדשים באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: 15 דקות

  • קושי: קל

מג'דרה

מג'דרה | צילום: אפיק גבאי

מצרכים

3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים

5 כפות שמן 
1 קופסה עדשים ירוקות
2 כוסות אורז בסמטי 
3 כוסות מים רותחים

  • 1 כף שטוחה מלח 

    ½ כפית כמון
    ½ כפית קינמון
    ⅛ כפית פלפל אנגלי

     

אופן ההכנה 

מטגנים את הבצל במחבת רחבת קוטר עם 5 כפות שמן על להבה בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה. מצננים.

מוסיפים לסיר קטן (2 ליטר) את העדשים ואת האורז, 1/3 מכמות הבצל המטוגן בתוספת כף משמן הטיגון שלו, מלח, קינמון ופלפל אנגלי. יוצקים כמות מים רותחים מביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי בחישה עדינה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
מסירים מהכיריים, נותנים למג'דרה לעמוד קצת בסיר מכוסה ומצננים. בהגשה מוסיפים את יתרת הבצל המטוגן יחד עם כל שמן הטיגון שלו תוך כדי ערבוב קל בתנועות גדולות.

 

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

שיפודי עוף במשרת קרם קוקוס וטריאקי

מתכון לסלט טבולה עם קוסקוס

מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולנדי מתובל

שניצל על מקל

מתכון למרק חרירה מרוקאי

קציצות עוף ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים

פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות

כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס

לחם זיתים מהיר ללא שמרים

המבורגר צמחוני משעועית אדומה ופטריות

פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים

מתכון למאפה משה בתיבה מרשים ויפהפה לאירוח

סלט אוליביה רוסי בהגשה מודרנית

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל