שניצל קוד | צילום: דן פרץ

איך להרשים את האורחים במנת שניצל מנצחת?  מתכון  לשניצל קוד באדיבות השף ליאור חייניץ מרשת קפה ביגה

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • פילה קוד במשקל 100 ג'
    100 ג' קורנפלור (שתי כפות)
    50 ג' קמח (כף אחת)
    1 חלמון
    קורט מלח
    מים/סודה לעירבוב
    פירורי פנקו לציפוי
    שמן לטיגון עמוק

     

  • רוטב:
    2 כפות שמן קנולה
    100 ג' קוביות פלפלים (רצוי צבעוני)
    150 ג' צילי מתוק (3 כפות)
    כף מיץ לימון
    קובית חמאה (30 ג')
    30 ג' כוסברה (חופן קטן)
    30 ג' בצל ירוק קצוץ (חופן קטן)
    40 מ"ל מים (כף אחת)
    2 פרוסות לימון דקות
    מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול

     

אופן ההכנה 

מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור, קמח, מים/סודה, וחלמון לבלילת טמפורה סמיכה.
מצפים היטב את הדג עם הבלילה.  יש לוודא שהדג עטוף בשכבה דקה של טמפורה.
לאחר מכן מצפים בפירורי פנקו את הדג ומטגנים עד שמזהיב.
לרוטב:
מחממים מחבת ושמים מעט שמן קנולה, מוסיפים את הפלפלים וצורבים קלות. מתבלים עם מלח ופלפל. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מיץ לימון, מים, חמאה, ופרוסות הלימון.
מביאים לרתיחה ומאחדים את הרוטב. מוסיפים את הכוסברה והבצל ירוק ולהוריד את המחבת מהאש.
להגשה:
רצוי להגיש עם אורז לבן או פירה, על התוספת את הדג ובקערית את הרוטב.

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

טרין תמורים ואגוזים

מתכון לעוגת דבש וקרמבל תפוחים

עוגת ניו יורק צ'יז קייק

חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

מתכון לסלמון ברוטב סויה ותפוזים

מתכון חגיגי לאוזני המן 

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים