העוגה של סבתא - מתכון לעוגת תפוח בדבש קלאסית ללא גלוטן צילום: דוד מויאל

לשוחרי הבריאות ולחובבי מזון ללא גלוטן, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, חושף לרגל ראש השנה מתכון להכנת עוגת תפוח בדבש קלאסית ללא גלוטן.
מדובר בעוגה בחושה, טעימה במיוחד, רכה ועסיסית, יפה להגשה ומעוצבת בסגנון ובהשראת העוגה של סבתא

זמן הכנה: 25 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • 80 גרם סוכר חום- 1/3 כוס סוכר
    80 גרם סוכר לבן- 1/3 כוס סוכר
    320 גרם דבש- 3/4 כוס
    120 גרם ביצים- 2 ביצים
    190 גרם שמן - כוס אחת
    350 גרם קמח ללא גלוטן (תמי לעוגות)- 2.5 כוסות קמח
    7 גרם אבקת אפיה (שתי כפיות)

  • 2 גרם סודה לשתיה- חצי כפית
    1/4 כפית מלח
    1 כפית קנמון
    קורט אגוז מוסקט
    450 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות- 4 תפוחים בינונים
    200 גרם תה מוכן – כוס תה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 165 מעלות
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה 
מקציפים במיקסר (אפשר לבחוש ללא מיקסר) עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
לוקחים את קוביות התפוחים, מומלץ לערבב אותם מעט בקמח לפני ההוספה לבלילה למניעת שקיעת התפוחים בעוגה.
לערבב בתנועת עטיפה. מוזגים את התערובת לתבנית.
ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה לאחר שהתקררה בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.