העוגה של סבתא - מתכון לעוגת תפוח בדבש קלאסית ללא גלוטן
לשוחרי הבריאות ולחובבי מזון ללא גלוטן, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, חושף לרגל ראש השנה מתכון להכנת עוגת תפוח בדבש קלאסית ללא גלוטן.
מדובר בעוגה בחושה, טעימה במיוחד, רכה ועסיסית, יפה להגשה ומעוצבת בסגנון ובהשראת העוגה של סבתא.
זמן הכנה: 25 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 165 מעלות
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
מקציפים במיקסר (אפשר לבחוש ללא מיקסר) עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
לוקחים את קוביות התפוחים, מומלץ לערבב אותם מעט בקמח לפני ההוספה לבלילה למניעת שקיעת התפוחים בעוגה.
לערבב בתנועת עטיפה. מוזגים את התערובת לתבנית.
ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה לאחר שהתקררה בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.