פרסומת באנר עליון בדף חדשות
מצעד הגאווה בנתניה | צילום: נתניה נט  קשיים בארגון מצעד הגאווה השנתי בנתניה מצעד הגאווה בנתניה | צילום: נתניה נט 

מארגני מצעד הגאווה מתקשים להוציא לפועל את מצעד הגאווה השנה, עקב בעיות לוגיסטיות ומחסור בכח אדם. במקביל, אב שבנו חבר בקהילה מתח ביקורת וטען כי העירייה מתעלמת מהקהילה הלהט"בית בעיר. העירייה: "מכבדים ומעריכים את חברי הקהילה" 

האם מצעד הגאווה השנתי בנתניה יתקיים כמתוכנן ב-22 ביוני? על פי פרסומים של המארגנים והביקורת על התנהלות העירייה, כלל לא בטוח. בעמוד הפייסבוק גאווה בנתניה פרסמו לאחרונה פוסט קצר בו נכתב כי "גאווה בנתניה עצובה להודיע כי השנה לא יתקיים מצעד הגאווה בעיר עקב מחסור בצוות אשר יוביל את הפקת המצעד".

שלא לציטוט הביעו בקרב המארגנים ביקורת על חוסר סיוע מספק מצד העירייה, ומי שהיטיב לבטא את רחשי ליבם הוא אבי בוימין, שבנו חבר בקהילה הלהט"בית. "הילדים שלנו צריכים תמיכה, גאווה וזכויות, אבל התחושה היא שעיריית נתניה רוצה לסייע, אבל פוחדת", הוא אומר בכעס בשיחה עם 'נתניה נט'. "יש אמנם את מ"מ וסגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון שמסייעת, אבל איפה מרים פיירברג איכר? היא פשוט מחרימה את הקהילה. לאירועים של בני עקיבא היא באה בלי בעיה, אבל באירועים של הקהילה הגאה לא רואים אותה ולא שומעים אותה".

עוד הוסיף בוימן כי "בכל הארץ מצעדי גאווה מתוקצבים ומנוהלים על ידי העירייה ודוגמאות לא חסרות כמו למשל רעננה וראשון לציון, שם גם ראשי הערים לוקחים חלק וצועדים בגאווה עם המשתתפים. רק בנתניה מתעלמים מהקהילה לחלוטין ומציגים את החברים כאילו הם מצורעים, חולים או סוטי מין. ברור שהציפייה היא שראש העיר תשתתף ותצעד עם כולם במצעד הגאווה ודגל הגאווה יתנוסס על בניין העירייה, אבל בפועל תורמים כמה אלפי שקלים בסתר שחס וחלילה הציבור הדתי-חרדי לא יידע מזה. ראש העיר פשוט מפחדת מהם".

מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "העירייה מכבדת ומעריכה את חברי הקהילה בעיר ולא שינתה את מדיניות הסיוע כבכל שנה. נציין כי סגנית ומ"מ ראש העיר נפגשה עם נציגי הקהילה והוצגה תכנית לקראת חודש הגאווה. נציגי הקהילה הביעו שביעות רצון מהתכנית ושיתוף הפעולה".

כעת נותר לחכות ולראות האם מצעד הגאווה בנתניה יתקיים כמתוכנן, ומעניין לא פחות – האם ראש העירייה, שנמנעה מלהגיע למצעדים בעבר, תתעלה על עצמה הפעם ותיקח בו חלק פעיל.