פרסומת באנר עליון עיריית נתניה דף הבית
ח"כ רזבוזוב עם אשתו אירנה ובנותיו ניקול (2) ואמלי (6) ראיון אישי ומרגש עם ח"כ יואל רזבוזוב ח"כ רזבוזוב עם אשתו אירנה ובנותיו ניקול (2) ואמלי (6)

יואל רזבוזוב בן 34 מנתניה – ג'ודאי אולימפי לשעבר, וחבר כנסת מטעם סיעת "יש עתיד" בהווה, מספר בראיון אישי ומרגש על שנותיו הראשונות בישראל, על "סנדלי בוריס" ועל כתבה אחת בעיתון, שהפכה אותו לכוכב השכבה. הוא מדבר על היכרות עם אישה מיוחדת במינה, שהובילה אותו לעולם הפוליטי ופתחה בפניו אפשרויות עליהם מעולם לא חלם. 

יואל (קונסטנטין) רזבוזוב היה בן 11, כשעלה ארצה עם משפחתו, בשנת 1991, מבירוביג'אן - בירת המחוז היהודי האוטונומי שבמזרח הרחוק של רוסיה. יואל והוריו אנטוליי ואירנה, השתכנו בדירה צנועה בקרית ים. "אבא שלי מהנדס עם שני תארים", סיפר רזבוזוב. "כשהגיע לארץ, הוא התחיל לעבוד כפועל בניין ועד היום זה מקצועו. הוא עובד קשה ולא מתלונן. אימא שלי הייתה ברוסיה סגנית מנהלת של בית ספר, והיום היא מורה מוערכת בקריות. גם אשתי מורה בבית ספר באבן יהודה. אז כפי שאת רואה, חינוך הוא חלק די מרכזי בחיי", הוסיף בחיוך.

אנשים בנתניה - ראיון אישי ומרגש עם ח"כ יואל רזבוזוב

(ח"כ רזבוזוב עם אמו אירנה ואביו אנטולי)

מילד, שאף אחד לא "ספר" לכוכב השכבה

בתור ילד – "עולה חדש מרוסיה" הרגשתי מאוד שונה", נזכר רזבוזוב בשנותיו הראשונות בישראל. "ביום הראשון כשהגעתי ללימודים בבית הספר, מיד שמתי לב, שהכניסו אותי לכיתה של צברים, וגיליתי מהר מאוד שחבריי לכיתה, פשוט לא סופרים אותי. דיברתי רוסית ונעלתי "סנדלי בוריס" (סנדלים עם גרביים), כפי שהיה נהוג ברוסיה. בשביל ילדים אחרים בשכבה, הייתי כמו אוויר. אבל יום אחד, כל זה השתנה. אחרי שניצחתי באליפות ג'ודו, עשו עלי כתבה בעיתון, ואחד הילדים מהשכבה, הביא את העיתון לבית הספר. ראיתי אותו מראה את הכתבה לחברים שלו, מצביע לכיווני".

אנשים בנתניה - ראיון אישי ומרגש עם ח"כ יואל רזבוזוב

רזבוזוב זכה באליפות ישראל כשהיה רק בן 16, והחזיק בתואר הזה במשך כעשור. הוא כיהן כקפטן נבחרת ישראל בג'ודו, ופעמיים זכה בתואר סגן אלוף אירופה. בשנת 2004 עבר רזבוזוב להתגורר בשכונת רמת פולג בנתניה, ב-31 באוקטובר 2011 הודיע על פרישתו מענף הג'ודו.

"הייתי אמור להתחרות באולימפיאדת לונדון ונפצעתי ביד", סיפר רזבוזוב, "ולכן התחלתי לעשות תרגילי רגליים במקום, שגרמו לשחיקה בברך והובילו לניתוח מסובך. אז הבנתי, שלא אוכל להמשיך להתמודד באליפויות. הגוף שלי לא נתן לי להמשיך והחלטתי לסיים את הקריירה הספורטיבית שלי".

אנשים בנתניה - ראיון אישי ומרגש עם ח"כ יואל רזבוזוב

היכרות עם מרים באולפן טלוויזיה, ושיחת טלפון מפתיע יום למחרת

"בשנת 2008 הכרתי את מרים פיירברג איכר בתוכנית של ערוץ 9 לדוברי רוסית", המשיך רזבוזוב. "היא הגיעה להתארח בפריים טיים יחד איתי. ישר התחברתי לדמות שלה: אישה חזקה ודעתנית, בעלת חזון, שמקדמת את העיר שלה. זה מאוד דיבר אלי, ופשוט הרגשתי שאני רוצה לומר לה את זה. המחשבות על פוליטיקה, בכלל לא היו אז באופק. חיכיתי לסיום התכנית, ניגשתי למרים, וסיפרתי לה שגם אני מנתניה, ושאני מאוד מעריך אותה. יום למחרת הגיעה שיחת הטלפון המפתיעה. מרים הייתה על הקו. היא סיפרה לי, שבעוד שנה מתקיימות בחירות מוניציפאליות, שהיא ממתגת את נתניה "כבירת הספורט של ישראל", והציעה לי להצטרף לנבחרת שלה".

בדצמבר 2008 הג'ודאי האולימפי הושבע לחבר מועצת העיר נתניה, וקיבל לידיו את תיק הספורט בעיר. "עד היום יש לי קשר מאוד קרוב לראש העיר", המשיך רזבוזוב. "היא גילתה אותי והביאה אותי לעולם הפוליטי. מתברר שיש לה טביעת עין טובה", הוא מוסיף בחיוך. ב-3 במאי 2012 הצטרף רזבוזוב לרשימת המייסדים של מפלגת "יש עתיד" בראשות יאיר לפיד‏. הוא הוצב במקום השמיני ברשימת המפלגה בבחירות לכנסת ה-19, ונבחר לכהן כחבר כנסת.

יו''ר ועדה הצעיר ביותר בכנסת 

"קיבלתי תפקיד של יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות וכך נהייתי יו"ר ועדה הכי צעיר בכנסת, ואחד החכ"ים הצעירים", אמר רזבוזוב. "אני חושב שהעבודה הקשה, שהשקעתי עד כה בכנסת, הוכיחה את עצמה. אני הובלתי את נושא הקבורה האזרחית בישראל, על מנת שאזרחים, שאינם נחשבים ליהודים על-פי הלכה, דוגמת יהודים רק מצד אבא, לא יצטרכו להיקבר בבית הקברות האזרחי בבאר שבע. כיום יש בנתניה בית העלמין לקבורה אזרחית".

ח"כ רזבוזוב הגיש עד כה, 15 הצעות חוק, שרק אחת מהן השלימה, בינתיים, את הליך החקיקה - הצעה לתיקון חוק אלימות בספורט, הקובעת, כי העונש המקסימאלי על עבירת "תקיפה" באירוע ספורט, בדרך ממנו או בדרך אליו, יעמוד על עד שלוש שנות מאסר ולא עד שנתיים כפי שהיה עד כה. בנוסף, השיג רזבוזוב בקדנציה הקודמת שלו בכנסת, הגדלת המענק השנתי לווטרנים מלחמת העולם השנייה מ-2,200 שקלים ל-3,000 שקלים, ושינוי תקנות משרד הביטחון, המבטל את האפליה ביחס לקבורת חיילים עולים, שכעת נקברים לצדם של החללים היהודיים בחלקות הקבורה הצבאיות. בתחום הספורט, עשה רזבוזוב מהפכה בשכרם של הספורטאים האולימפיים בישראל, והכפיל את שכרם החודשי של ספורטאים ההישגיים, של הספורטאים הצעירים בעלי פוטנציאל להצלחה.