זה סופי: גוגל תסיר אתרים שלא מותאמים למובייל מתוצאות החיפוש
מנוע החיפוש הגדול בעולם קבע: האתרים המותאמים לגלישה סלולרית IN, כל היתר OUT. כיצד זה משפיע על בעלי העסקים בנתניה? וכיצד להימנע מאיבוד לקוחות?
מהבדיקה, שערכה "נתניה נט", עולה כי בעלי העסקים בעיר, לא מודעים לשינוי הדרמטי שביצעה לאחרונה חברת "גוגל" במנוע החיפוש שלה.
מעכשיו, רק האתרים המותאמים לגלישה סלולרית יטפסו במעלה תוצאות החיפוש, ומי שלא - יתדרדר למטה, באופן שיקטין משמעותית את הסיכויים לקבל תנועה באתרים. במילים אחרות: מנוע החיפוש של גוגל, ידחוק או יסיר לחלוטין תוצאות מאתרים שאינם מותאמים לגלישה סלולרית.
מי שלא התאים עצמו, סופג נזקים כספיים
המהלך צפוי לפגוע קשות בעיקר באתרי אינטרנט של עסקים קטנים אשר נדרשים להתאים עצמם לדרישות של הענקית החיפוש. כאמור, מהבדיקה שערכה נתניה נט, עולה, כי רק בעלי עסקים מעטים התאימו את עצמם לשינוי הדרמטי, בזמן שאחרים, לא ממש מבינים מדוע התנועה באתריהם נעצרה. "רק מכם שמעתי על השינוי שעשתה גוגל", אמר אלון ברנס מנתניה, בעלים של סוכנות נדל''ן, "ריילסטייט פור יו". "זה באמת מאוד מלחיץ, אני כבר חושב איך להיערך. ללא תנועה באתר, העסק נחלש ויש פחות פניות מלקוחות מתעניינים דרך האתר".
"השמעות על השינוי במנוע החיפוש הגיעו לאוזני לפני כמה חודשים", אמר אילן רגב הבעלים של חברת התאורה "אגרו- לייט" מאזור תעשיה פולג. "העסק שלי מאוד מושפע מהתנועה באתר ואחרי שהבחנתי בהאטה מסוימת, פניתי למומחה בתחום. הבנתי, שסיבה לכך, הוא השינוי שעה גוגל ומיד נערכתי להתאים את האתר גלישה סלולארית".
שיטת דירוג האתרים וטיפים לבעלי העסקים
"אמנם לאחר ההכרזה הגדולה לא באמת נמחקו מתוצאות החיפוש כל האתרים בעולם, שטרם הותאמו למובייל אך נראה שהיום הזה קרוב מתמיד. לפי מחקרים שונים כבר כיום 60%–70% מזמן הגלישה שלנו נעשה באמצעות מכשיר סלולר, ונפח החיפושים חצה מזמן את רף ה-50% מסך החיפושים שמתבצעים בישראל מידי יום. מגמה זו רק מתחזקת. יתרה מכך, באתרים בהם בוצעה התאמה למובייל כבר בתקופה שלפני ההכרזה, נצפה לאחוז גבוה יותר של הגולשים, שביצעו פעולות באתר בהתאם למטרות של בעלי האתר, כמו יצירת קשר עם בעל האתר, הרשמה לאתר, או רכישת מוצרים.
מה עושים?
ראשית מומלץ לבדוק האם האתר מותאם למובייל ומה היא רמת ההתאמה שלו, לשם כך יש את הכלי שעושה עבורכם את הבדיקה הזאת, לחצו כאן: Google Mobile Friendly
קיבלת בבדיקה תוצאה חיובית? הסתדרת! התוצאה שלילית? כדאי להכיר את הפתרון לכך:
אתר ריספונסיבי (responsive) |
אתר ריספונסיבי (responsive) ובעברית "אתר מגיב" היא הדרך הטובה ביותר להתאים את האתר לצפייה ממכשיר נייד, אתר ריספונסיב יודע להתאים עצמו לכל מסך (טאבלטים, סמרטפונים וטלויזיות חכמות). אם האתר שלכם ישן מומלץ לבנות אתר חדש עם עיצוב ריספונסיבי המותאם לגלישה מכל מכשיר ללא צורך בתחזוקת תכנים נפרדת לתצוגות השונות. |
אתר דינאמי מותאם לסלולר |
בניית אתר דינאמי אפשרות נוספת, היא אתר דינאמי, המאפשר התאמה לגלישה סלולארית לאתרים קיימים, בהם יש מגבלה טכנית ליישם התאמה מלאה למגוון רחב של מכשירים ניידים וגדלי מסך. גולשים ממכשירי מובייל יועברו אוטומטית לגרסת הנייד של תבנית האתר. באופן כללי הפתרון פחות רצוי ומתאים יותר לאתרי תוכן גדולים מאוד שההשקעה בבניית אתר חדש והסבת התוכן גבוה יותר מהפתרון הדינאמי. |
לסיכום: מי שטרם נערך עם ההתאמה לאתר האינטרנט שלו כדאי לו להתחיל הזדרז, לא נראה שגוגל הולכים להעלם בקרוב :-) אמנם לאחר ההכרזה הגדולה לא באמת נמחקו מתוצאות החיפוש כל האתרים בעולם שטרם הותאמו למובייל אך נראה שהיום הזה קרוב מתמיד.
הכתבה נערכה בשיתוף חברת COMBAR שיווק וקידום אתרי אינטרנט בגוגל ובפייסבוק. החברה מפתחת אתרי סלולר ומבצעת התאמות מובייל לאתרים.