ירידה בבנייה לגובה בנתניה
"בנתניה הבנייה לגובה התחילה בשכונת עיר ימים היוקרתית אך כיום הבנייה לגובה יצאה מגבולות השכונה גם אל שכונות יוקרתיות נוספות בעיר כמו נט 600" ציין חנן סגל סמנכ"ל השיווק בחברת דיזנגוף סחר. "בנתניה ניתן למצוא מגדלי יוקרה על הים במחירים שפויים במרחק של 20 דק' מתל אביב, בעוד שבמגדלים הממוקמים בתל אביב המחירים גבוהים פי ארבע או חמש ללא שום הצדקה".
גם ברמה הארצית חלה ירידה בבנייה לגובה. ע"פ הנתונים, בשנה החולפת הייתה צניחה של כ-21% במספר הדירות שנבנו במגדלים של 21 קומות ומעלה בישראל.
במהלך השנה החלה בנייה של 2462 דירות במגדלים בני 21 קומות ומעלה לעומת 3120 דירות בשנת 2014 ו- 3213 דירות בשנת 2013. שיעור הדירות בבניינים בני 21 קומות עומד השנה על 5% בלבד מתוך כלל התחלות הבניה לעומת 7% בשנים 2014 ו- 2013. שיעורם של צמודי קרקע לעומת זאת, שבנייתן החלה השנה היווה 31% ושיעורם של בניינים נמוכים בני 3-6 קומות על 20%.
ערן רולס, יו"ר מרכז הבנייה הישראלי מציין כי בישראל קיימת מצוקת קרקעות ואין מנוס מבנייה לגובה בערים הגדולות. ענף הבנייה בישראל ערוך לבנייה לגובה, המהנדסים וחברות הבנייה הישראליות מעורבים במגה פרויקטים בכל העולם וגם מבחינה טכנולוגית, תעשיות הבניה הישראליות נמצאות בחוד החנית של פיתוח מוצרים המאפשרים בנייה מהירה ויעילה של מגדלים. על כן קורא וייס "לממשלת ישראל לפעול לעידוד בניה לגובה ותמרוץ בנייה מתועשת שתתרום לגידול משמעותי במספר מגדלי המגורים בישראל".