מכשירי גלוקומטר חדשניים נכנסו לאחרונה לשירות המטופלים בלניאדו
מכשירי גלוקומטר חדשניים לבדיקה וניטור רמות הסוכר נכנסו לשירות במחלקות האשפוז בלניאדו. המכשיר שמוצב בכל מחלקה מאפשר לרופאים מומחים בתחום הסוכרת לבצע ניטור יום יומי ולאתר מטופלים הזקוקים לטיפול תרופתי וייעוץ רפואי
מרכז הסוכרת ע"ש בילדריג'י ב"לניאדו" ממשיך להתפתח.
בחודשים האחרונים נרכשו מכשירי גלוקומטר המאופיינים ברמת דיוק גבוהה והוצבו בכלל מחלקות האשפוז ב"לניאדו".
המכשירים שנרכשו מאפשרים לא רק ביצוע בדיקה מהירה של רמת הסוכר, אלא גם מעבירים את התוצאות יחד עם פרטי הנבדק (שנקלטו ע"י סריקת ברקוד בצמיד הזיהוי) ומועד הבדיקה ישירות למערכת המחשבים של בית החולים. זמינות נתוני הבדיקות מאפשר לצוות האנדוקרינולוגים במרכז הסוכרת לבצע מעקב צמוד אחרי מטופלים עם סוכרת ולזהות חולים שלא ידועים כסוכרתיים אך בעלי רמות סוכר גבוהות אשר עלול להשפיע לרע על מצבם.
מהו הצורך בהוספת מכשירים אלו למערך הבדיקות?
ד"ר מרק ניבן, מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת ומרכז הסוכרת מסביר "לצערי הרב, מטופלים רבים לא מודעים למצב הסוכר בגופם. הסוכרת ידועה כמחלה שקטה ש"דוגרת" במשך תקופה ארוכה ומתפרצת בעוצמה חריפה. מכשירי הגלוקומטר שרכשנו הינם מכשירים ברמת דיוק גבוהה, רמת דיוק שרק שלושה בתי חולים גדולים בישראל נהנים ממנה. הבדיקה המדויקת שמתבצעת יחד עם האיסוף האוטומטי של נתונים מאפשרת לנו, כאנדוקרינולוגים, לאתר מטופלים שנמצאים עם סוכרת לא מאוזנת או על גבול הפרמטרים לסוכרת או שכבר הינם חולים אך לא מודעים לכך. זאת בנוסף לפניות שאנו מקבלים מהמחלקות ליעוץ רפואי על מטופלים שמודעים למצבם. אין לי ספק שמדובר בשדרוג מציל חיים ומשפר איכות חיים, היות והסוכרת יכולה להתגלות בשלב מוקדם, שלב בו ניתן לאזן את רמות הסוכר באמצעות אורח חיים בריא וטיפול תרופתי במידת הצורך". נתוני האיגוד הבינ"ל לסוכרת מאששים את דבריו של ד"ר ניבן. האיגוד מדווח על כ-200,000 חולים בישראל שזקוקים לטיפול רפואי ותזונה מתאימה בעקבות רמות סוכר לא מאוזנות, אך לא מקבלים את הטיפול עקב חוסר מודעות/שימוש במכשירי גלוקומטר ביתיים ברמת דיוק בינונית ומטה.