אפיית עוגות גבינה והצלחה מסחררת בטיקטוק עמליה שמואילוב

עמליה שמואילוב משכונת דורה הפכה את התחביב למקצוע, לאחר שהחלה לאפות עוגות גבינה ועוגיות ייחודיות של העדה הקווקזית. התמונות שפרסמה ברשתות קיבלו לייקים ושיתופים, ומכאן הדרך לעסק מצליח ולקוחות חוזרים הרבה מעבר לגבולות נתניה הייתה קצרה. בראיון היא מספרת על התהליך, האפשרות לצאת לשופינג ולחסוך, ויודעת בדיוק מה היא רוצה להיות כשתהיה גדולה

כמה נערות אתם מכירים שהפכו את התחביב שלהם למקצוע כבר בגיל בת מצווש? הכירו את עמליה שמואילוב מנתניה, בעלת עסק משגשג לעוגות גבינה ועוגיות ייחודיות.

"התחלתי לאפות עוגות גבינה בחופש הגדול לפני שנתיים, כשהייתי בת 12", היא מספרת בראיון בטעם מתוק במיוחד ל'נתניה נט'. "הכנתי עוגות שיש, פירורים, לוטוס ובמיוחד אפויות. בנוסף, אני בת לעדה הקווקזית ויש לנו עוגיות מיוחדות שמאפיינות את העדה – פחלבה, שזה עוגיות מגולגלות עם אגוזים, וסיגרים עם אגוזים".

במקביל לאפייה המושקעת, החלה עמליה לפרסם ברשתות תמונות עם פאר היצירה הקולינרית שלה והדרך להצלחה הייתה קצרה. עד מהרה זכתה לכמות גדולה במיוחד של לייקים ושיתופים, רבים החלו לעקוב אחריה באינסטוש והיא אף הוזמנה בנושא לתוכנית 'עולם הבוקר' ברשת 13.

בהתאם לגילה, היא מוכרת את המעדנים שלה במחיר סמלי ושווה לכל כיס: עוגת גבינה עולה 160 שקלים, קופסה של 10 יחידות פחלבה תעלה לכם 55 שקלים ואילו 10 יחידות סיגרים עולות 35 שקלים. מצד שני, עבור נערה צעירה עם קילומטראז' של שנתיים וחצי בתחום מדובר בהכנסה מכובדת ונאה במיוחד.

בסופו של דבר את עושה אחלה כסף.

"כן (צוחקת). זה נחמד שאני יכולה לקנות לעצמי בגדים, להסתובב בקניון ולצאת למסיבות. חוץ מזה אני גם חוסכת".

עמליה שמואילוב, 14 וחצי, גרה בשכונת דורה בנתניה ולומדת בכתה ח' בבית הספר אורט גוטמן בעיר. במסגרת העסק ובשל הביקוש וריבוי ההזמנות יש לה שני תנורים, חלבי ובשרי, והעוגות שלה זכו גם לגרסה כשרה לפסח וגרסה ללא גלוטן. סרטון של העוגות והעוגיות זכה עד כה למספר מרשים של כ-130 אלף צפיות בטיקטוק, וחוג הלקוחות הקבועים חצה כבר מזמן את גבולות נתניה וכולל הזמנות גם מתל אביב, חדרה וחולון.

"במשפחה תמיד מרימים ומפרגנים לי", היא מסכמת. "הכנתי פעם עוגות לאירוח של משפחה מצד אבא שלי, כולם נהנו מאוד ופרגנו גם ברשתות החברתיות. אני מקבלת גם תגובות טובות מאוד מהקונים והשכנים, והכי שמחה לעשות את מה שאני אוהבת".

מה החלום הגדול שלך?

"להיות מפורסמת. לא חשוב לי איך – בבישול, אפייה או כל דבר אחר - העיקר שכולם יכירו אותי".