פאד קפאו | צילום: דן פרץ מתכון תאילנדי טבעוני לפאד קפאו פאד קפאו | צילום: דן פרץ

לרגל יום הטבעונות, השף הראשי של רשת קפה גרג, חושף מתכון להכנת תבשיל תאילנדי: הפאד קפאו. מדובר במנה טבעונית, קלילה וטעימה מהמטבח האסייתי

זמן הכנה: חצי שעה

  • דרגת קושי: קל

פאד קפאו | צילום: דן פרץ

 מצרכים

  • 250 גרם אורז מבושל
    2 כפות שמן
    60 גרם בצל סגול
    2 סלייסים של צילי ירוק חריף
    113 גרם בשר טבעוני
    60 גרם טריאקי

  • חופן כוסברה קצוצה
    1 ביצה
    קורט פלפל שחור גרוס
    קורט מלח גס
    20 גרם בצל ירוק קצוץ

 אופן ההכנה 

יוצקים שמן על מחבת חמה
מטגנים במחבת 60 גרם בצל סגול
מטגנים במחבת 2 סלייסים של צ'ילי ירוק חריף
מטגנים במחבת 113 גרם בשר טבעוני טחון
מקפיצים הכל יחד במחבת – לקראת סוף ההקפצה מוסיפים 60 גרם טריאקי וחופן של כוסברה קצוצה.
מטגנים ביצת עין.

סידור המנה

מסדרים על צלחת הגשה צד אחד אורז חם, ובצד השני את הבשר הטבעוני המתובל ובאמצע מעל הכל מניחים ביצת עין אחת שלמה.
סגירה מעל ביצת העין של פלפל שחור גרוס, מלח גס, ובצל ירוק קצוץ.