עוגת מאפינס במילוי קרם ברולה עוגת מאפינס במילוי קרם ברולה עוגת מאפינס במילוי קרם ברולה | צילום: סער אהרוני

מתכון לעוגת מאפינס במילוי קרם ברולה ממטבחו של הקונדיטור סער אהרוני

  • זמן הכנה: כשעה וחצי 
  • דרגת קושי: קשה

מצרכים

  • לתבנית עגולה 24:

  • לעוגת מאפינס :
    2 כוסות קמח
    כוס חלב
    3/4 כוס שמן
    שקית אבקת אפיה
    חצי כפית סודה לשתיה
    כוס סוכר
    כף תמצית וניל או כפית מחית וניל איכותית
    3 ביצים גודל L
    אם בחרתם בעוגת מאפינס שוקולד יש להוסיף גם רבע כוס קקאו
  •  

  • לסירופ :
    כוס סוכר
    כוס וחצי מים
    מיץ מלימון אחד
    פרוסות לימון אחד
    לקרם ברולה :
    מיכל שמנת מתוקה
    שליש כוס חלב
    מקל וניל
    חצי כוס סוכר
    3 חלמונים
    כף ברנדי

אוכל ומתכונים - עוגת מאפינס במילוי קרם ברולה
אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת בסיס העוגה:
    במיקסר מערבבים חומרים יבשים: סוכר, אבקת סודה לשתיה, אבקת האפיה וקמח
    מערבבים ומאחדים את החומרים
    מוסיפים את החומרים הרטובים: חלב ותמצית הוניל
    עובדים עם המיקסר במהירות נמוכה בינונית
    מוסיפים ביצים, שמן ואם בחרתם בעוגת מאפינס שוקולד- קקאו.
    מאחדים את החומרים עד לקבלת מסה עשירה, חלקה ואחידה
    מעבירים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות כ- 40 דקות

  • בינתיים מכינים את קרם הברולה שישמש למילוי העוגה:
    מביאים לרתיחה את החלב, השמנת המתוקה, מקל הוניל ו -4 כפות מהסוכר
    במקביל טורפים בקערית נוספת את שאר הסוכר והחלמונים
    מעבירים מעט מהשמנת החמה לתערובת החלמונים וטורפים ללא הפסקה
    מעבירים את מסת החלמונים אל קערת החלב והשמנת
    מבשלים שוב, עד לקבלת מסה סמיכה, עשירה וחלקה
    מורידים מהאש ומצננים לחלוטין.
    הכנת סירופ סוכר:
    מבשלים על אש נמוכה את מרכיבי הסירופ: מים, סוכר, פרוסות לימון ומיץ הלימון
    ממשיכים 20-25 דקות על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ועשיר
    מוציאים את פרוסות הלימון.

  • פורסים את העוגה ל- 2
    יוצקים מסירופ הסוכר על שכבות העוגה
    ממתינים כרבע שעה עד לספיגת הנוזלים בשכבות,
    מצפים את העוגה עם מרית או ספטולה בקרם ברולה, שבינתיים הסמיך והתקרר
    לאחר תיפוי העוגה ניתן להעביר מעט מהקרם שנשאר לשקית זילוף, ללא צנטר וליצור ספירלות
    מכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות כדי לאפשר לעוגה לקבל את הגוף ולנוזלי הסירופ להיספג בצורה מוחלטת בשכבות העוגה
    אני ממליץ לילה שלם, זה מעביר את העוגה שלב אחד למעלה מבחינת טעמים

  • סער אהרוני: בן 33 מנתניה, במסגרת השנתיים וחצי האחרונות, עסק בעיקר בהבנת הקסם שנקרא מטבח. "חקרתי, ישבתי, ראייתי סבתות ודודות וקיבלתי תוצאה שלמה יותר של עצמי. אני קונדיטור אוטודידקט, סקרן בלתי נדלה, חוקר מתכונים אבודים ותמיד זמין לשאלות. אשמח לקחת אתכם הכי קרוב לעולם שלי"

  • מהגיגיו של אהרוני: שבת בבוקר אלו רגעים מיוחדים, השקט שאחרי ארוחת השישי האיניטנסיבית, האווירה המיוחדת של שעות הקסם האלו, אין לה תחליף, בשעות האלו אנחנו כמו בלשים. כמו בלשים חרש חרש צועדים לעבר המקרר ומחפשים משהו לנשנש ליד הקפה של הבוקר וכשאנחנו מוצאים, זה כאילו מצאנו אוצר פרטי, רק שלנו, שאף אחד לא רואה, רק אנחנו והעוגה והקפה. זה הרומן שלי עם שבת בבוקר, וזה קורה כל שבת ואני מודה שהרגעים האלו אלו הרגעים שמטעינים אותי, הרגעים האלו שגורמים לי לפרוח,לדמיין, להפעיל את הראש ולא את הידיים.
  • הבלוג של סער אהרוני http://saharoni.co.il/