מה הקשר בין קיגל, כבד קצוץ ואמבולנס? צילום: פרטי

במלון "גלי צאנז" בנתניה מתקיים מדי שבוע יריד אוכל כשר עם מאכלי שבת מסורתיים - שמאחוריו עומדים לא רק שפים, אלא גם מתנדבי מד"א שמחלקים את זמנם בין קציצות דג להצלת חיים

יותר ויותר נתנייתים מגלים את הסוד השמור של קריית צאנז: יריד האוכל של מלון "גלי צאנז", שפתוח מדי חמישי ושישי לקהל הרחב, ומציע אוכל גורמה אשכנזי מסורתי במחירים נגישים לכל כיס. לא צריך לעמוד שעות על הסירים כדי ליהנות מאוכל אשכנזי אותנטי, המבושל באהבה על ידי שפים שהם גם מתנדבי מד"א. בין סירי הגפילטע למרק העוף, הם מחלקים את זמנם בין המטבח לשטח ומוכיחים שאפשר להאכיל את הגוף וגם את הנשמה.

מי שמוביל את היריד הוא נתן שטמר, סמנכ"ל התפעול של מלון "גלי צאנז", שמצליח לשלב בין שני עולמות - עולם האירוח והקולינריה לבין עולם ההתנדבות וההצלה. יחד עם צוות העובדים, כולם בוגרי מד"א ומתנדבים פעילים, הוא הופך את סופי השבוע בקריית צאנז לחגיגה של טעמים, לב פתוח ונתינה. בזמן שאחד ממלא מגשי חמין וחלות, השני מוכן להזנקה באמבולנס הצמוד - כי כאן, בין דוכני המאכלים המסורתיים, הרוח הקהילתית לא פחות חזקה מהריח של החמין.

אוכל ומתכונים - מה הקשר בין קיגל, כבד קצוץ ואמבולנס?

יריד האוכל הכשר, הממוקם כאמור במלון 'גלי צאנז' בשכונת קריית צאנז בנתניה, בצמוד לבית החולים 'לניאדו', קיים כבר חמש שנים ופתוח בימי חמישי בין השעות 14:00-23:00 ובימי שישי בין 8:30-12:30. "הקמנו יריד ייחודי עם אוכל אשכנזי מסורתי, שכולל את כל המאכלים הדרושים לסעודת שבת", מרחיב נתן. "ממרקי עוף וירקות, דרך חלות ועד גפילטע פיש, חמין ובשרים. את האוכל ניתן לאסוף או להזמין הביתה".

ספר על הקשר למד"א.

"כל עובדי היריד, כולל אותי, בוגרי שירות מד"א וממשיכים להתנדב בארגון. יחד עם העבודה ביריד כבר הפכנו מזמן למשפחה".

איך זה עובד מבחינת המשמרות? הרי תמיד יש סיכוי שמישהו יוקפץ לאירוע.

"אנחנו בחנייה עם אמבולנס צמוד כל הזמן, כך שגם אם קורה משהו תמיד יהיה מי שייצא להציל חיים כי זה לפני הכל, ובמקביל האורחים והלקוחות ימשיכו לקבל שירות. בנוסף, גם הטרקטורון של מד"א נמצא אצלנו, כי אנחנו הכי קרובים לחוף צאנז. אם מישהו טבע או קורה משהו, אנחנו שם. רק השבוע נפל אזרח מהצוק, הגענו אליו במהירות תוך כמה דקות, חילצנו אותו והעברנו אותו לצוות האמבולנס שהוביל אותו לבית החולים לניאדו".

על השילוב הייחודי בין מכירת אוכל להצלת חיים, הוסיף שטמר: "האורחים והלקוחות הקבועים מכירים אותנו ויודעים שאנחנו גם מתנדבים במד"א. לצערי כבר היו סיטואציות לא פשוטות בהן פגשנו חלק מהם שלא במסגרת היריד. גם המשפחות שלנו מקבלות את השילוב הזה באהבה ומאוד גאות בו".

בלי להיסחב לבני ברק

מעבר להתנדבות במד"א ותפעול היריד לשבת מבית גלי צאנז, הקימו סטמר וחבריו גם את ארגון הצלה שרון, שחצה מזמן את גבולות נתניה ונותן מענה גם לתושבי חדרה, כפר יונה, זיכרון יעקב והסביבה. "הקמנו את הארגון לפני כ-4 שנים, הכולל נהגי אמבולנס, חובשים ופרמדיקים ובסך הכל יש לנו למעלה מ-300 מתנדבים", הוא מספר. "אם נחזור ל-7 באוקטובר, הרי שכל האמבולנסים של נתניה ירדו לדרום, ואנחנו הצלחנו לתפקד ולהמשיך לתת מענה לתושבי העיר והסביבה".

אילו תגובות אתם מקבלים?

"אנחנו שמחים להראות שהציבור החרדי גם הוא משרת את התושבים ותורם להם מאוד, גם בהקשר של הצלת חיים וגם באוכל. לאור המחמאות של אורחי המלון, החלטנו להנגיש אוכל אשכנזי מסורתי לקהל הרחב, באיכות ללא פשרות ובמחירים לכל כיס. אין סיבה שרק מי שמגיע למלון ייהנה מזה, ולכן החלטנו לפתוח את היריד לכולם".

לסיום, לאן אתם שואפים לקדם את היריד?

"יש לנו קהל קבוע מהמגז החרדי ואנחנו רוצים להביא אתת הבשורה של אוכל אשכנזי מסורתי לכל תושבי נתניה והסביבה, לאו דוקא מהמגזר החרדי. ולתושבי העיר מהקהילה החרדית, חשוב לי להדגיש שלא צריך להיסחב לבני ברק או לירושלים כדי למצוא אוכל אשכנזי, מסורתי ואיכותי. אפשר למצוא אותו פה אצלנו בנתניה".

לפרטים נוספים והזמנות: הקלק/י כאן