לכבוד יום הפסטה העולמי - מתכון לפנה פיצה צילום: דוד מויאל

מתכון לפנה פיצה של קפה גרג, המשלב את הטעמים האיטלקיים הקלאסיים עם רוטב עגבניות ביתי, שמנת עשירה ופתיתי מוצרלה נמסים. מושלם לארוחת ערב מפנקת או אירוח מיוחד. לרגל יום הפסטה העולמי שיצויין השבוע, קבלו מתכון טעים וקליל 

  • זמן הכנה: שעה
  • קושי: קל

מצרכים:

  • מצרכים למנת פנה פיצה:
    • פסטת פנה יבשה
    • רוטב עגבניות קלאסי (ראו מתכון בהמשך)
    • כרישה פרוסה דק
    • שום קטוש – שן אחת
    • שמנת מתוקה לבישול 38% – כוס אחת
    • אורגנו טרי – עלים אחדים
    • פתיתי מוצרלה – לפי הטעם
    • חמאה – כף
    • מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

  • רוטב עגבניות קלאסי של גרג

    מרכיבים:
    • 15 עגבניות שרי
    • 2 עגבניות תמר
    • ראש שום שלם
    • 4 עלי בזיליקום טריים
    • שמן זית איכותי
    • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1.בישול הפסטה:מרתיחים סיר גדול עם מים.כשהמים מבעבעים, מוסיפים קורט מלח ומבשלים את הפסטה כ־8 דקות עד למרקם אל דנטה.מסננים, מעבירים למגש לקירור (רצוי במקרר).
אין לשטוף את הפסטה במים או לקרר באמצעות קרח, כדי לשמור על המרקם והעמילן.
2.הכנת הרוטב:במחבת רחבה - ממיסים חמאה, מוסיפים כרישה ושום קטוש ומאדים קלות עד לריכוך.
מוסיפים את רוטב העגבניות הקלאסי (מתכון בהמשך) ואת השמנת המתוקה, מערבבים היטב ומבשלים כ־5 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
מתבלים במלח, פלפל ואורגנו טרי.
3.איחוד והגשה:מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, מערבבים היטב עד שכל הרוטב עוטף את הפסטה.מפזרים מעל פתיתי מוצרלה ומערבבים קלות עד שהגבינה נמסה לתוך הרוטב.
להגשה מושלמת – מקשטים בעלי בזיליקום או נגיעת אורגנו טרי. 

אופן הכנת הרוטב הקלאסי

1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. במגש אפייה מניחים את העגבניות והשום (עם הקליפה), מזלפים שמן זית.
3. אופים כ־25 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומקבלות צבע זהוב קל.
4. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, מלח ופלפל, וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק ועשיר. 

בתאבון