סקוצ'מן חוגגת 40: מסעדה שהיא לא רק אוכל אלא מוסד בעיר צילום: פרטי

מאז מלחמת חרבות ברזל, ענף התיירות והמסעדות מדמם. מסעדת סקוצ'מן ששרדה 40 שנה קוראת לתושבים: "תפרגנו לעסק מקומי ותהנו מאוכל מעולה"

ותיקי נתניה מכירים היטב את מסעדת סקוצ'מן בלב העיר, שתחגוג בשנה הבאה 40 שנה להיווסדה. במדרחוב החדש, במרחק נגיעה מהים, תוכלו ליהנות מחוויה קולינרית ייחודית המשלבת חדשנות עם מסורת.

התפריט העשיר כולל בין השאר מבחר בשרים, דגים טריים, פירות ים ופיצות, לצד סלטים מרעננים כמו חלומי ופילדלפיה. כמו כן, ישנן ארוחות בוקר מובחרות תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם משובחים.

בסקוצ'מן מאמינים שארוחה טובה היא יותר מסתם אוכל, אלא חוויה שלמה. ראוי לציין שהמקום לא כשר ולמעשה מדובר במסעדה היחידה בלב נתניה שפתוחה בסופי שבוע. אלא שעל רקע מלחמת 'חרבות ברזל' והמתקפה האיראנית שהשביתה את המדינה ל-12 יום, אחד הענפים שספגו את המכה הכואבת ביותר הוא ענף התיירות.

אוכל ומתכונים - סקוצ'מן חוגגת 40: מסעדה שהיא לא רק אוכל אלא מוסד בעיר

"ספגנו פגיעה קשה שהחלה כבר לפני שנה וחצי עם פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', ולמרות שנלחמתי בוועדות השונות בכנסת כנציג העצמאיים, האוצר לא מכיר בעסקים במרכז והחליט שלא מגיע לנו פיצוי", אומר הבעלים של מסעדת סקוצ'מן, גיא גולן. "לא לקחו שם בחשבון את הפגיעה בתיירות, אבל לצערי עדיין אין תיירות חוץ בכלל. למרות שכרגע שיא העונה, אנחנו מנסים לשרוד על רקע העובדה שמסעדות רבות נסגרות מדי יום. המסעדה שלנו בנויה על תיירות והלוואי שהמלחמה תסתיים במהרה, אבל כרגע אנחנו חיים בין הפטיש לסדן".

בכל הנוגע לתיירות הפנים הוסיף גולן: "לצערי הציבור החילוני בנתניה לא מגיע למרכז העיר בסופי שבוע ובמקום לבקר במסעדה היחידה שפתוחה בשישי-שבת, הם מעדיפים לנסוע לתל אביב והרצליה, וחבל. אני קורא לתושבי נתניה – תגיעו לסקוצ'מן קרוב לבית, תפרגנו ותהנו מאוכל משובח וטעים".