מתכון להכנת סופגניות אפויות בתנור - ללא גלוטן צילום: יח"צ

רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף את המתכון של ביגה לסופגניות אפויות בתנור, ללא גלוטן. הסופגניות יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון.

  • זמן הכנה: 25 דקות
  • קושי: קל

מצרכים:

  • מצרכים לכ 16 סופגניות

    3.5 כוסות קמח - תערובת ללא גלוטן
    6 ורבע כפות סוכר
    1.5 כף שמרים יבשים

  • 2 כוסות מים 
    חמישית כוס - שמן קנולה
    1 כפית מלח

אופן ההכנה

מכניסים לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ומרבבים במהירות נמוכה.
תוך כדיי ערבוב מוסיפים למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.
מוסיפים מלח ומערבבים במהירות בנינונית במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס
זמן אפייה: כ 11-14 דק'.

לציפוי וקישוט הסופגנייות: מגון אפשרויות החל מציפוי שוקולד ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.