פשטידת ברוקולי פטריות פשטידת ברוקולי פטריות צילום: דקלה טל

שבוע שבועות- והיום מתכון לפשטידת ברוקולי פטריות

  • זמן הכנה: שעתיים וחצי
  • דרגת קושי: בינוני
    תבנית: קוטר 26 ס"מ

מצרכים

  • לבצק:
    2 כוסות קמח
    100 גרם חמאה קרה חתוכה לרבעים
    קורט מלח
    1 ביצה
    2 כפות מים

  • למלית:
    600 גרם ברורולי קפוא שהופשר
    50 גרם חמאה 
    1 כף שמן
    2 בצלים בינוניים קצוצים
    400 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
    150 גבינת קשקבל מגורדת
    3 ביצים
    350 גרם שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
    2 כפות קמח
    מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק: במערבל לערבב קמח, חמאה ומלח עד לתערובת פירורית
    מוסיפים ביצה ומים וממשיכים לערבב במערבל
    יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר
    מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתבנית, כך שגם דפנות התבנית מכוסים
    מחזירים למקרר לחצי שעה נוספת
    למלית: ממיסים במחבת שמן וחמאה ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים
    מוסיפים פטריות, מלח ופלפל וממשיכים עד לאידוי הנוזלים
    בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת קמח, מלח ופלפל
    מניחים את הברוקולי על הבצק, מוסיפים את תערובת הטיגון, מעל יוצקים גבינה ולבסוף את קערת הביצים שמנת וקמח
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים 40 דקות עד שהבצק מזהיב