קניידלך לפסח

מתכון לקניידלך לפסח מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. קניידלך צריכים להיות קלילים ואווריריים. ככל שמוסיפים קמח מצה, הקניידלך יהיו יותר דחוסים וקשים. לכן חשוב להקפיד על כמויות

  • זמן הכנה: שעה
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 11/2 כוסות מים רותחים
    1 כף שמן
    11/4 כוס קמח מצה

  • 2 ביצים גדולות
    1 כפית מלח שטוחה
    1/2 כפית אבקת מרק עוף

קניידלךאופן ההכנה

  • בוחשים את הקמח, המים, מלח ושמן
    ממתינים שהתערובת תתקשה, בערך 10 דקות
    מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה
    מכניסים למקרר לכחצי שעה שהתערובת תתגבש
    מרתיחים בסיר 4 כוסות מים עם אבקת מרק עוף ושמן
    כשהמים רותחים צרים כדורים בגודל 3 ס"מ ומכניסים למים
    מרגע שהכדורים צפים מעל המים, ממשיכחם לבשל כ-5 דקות

  • שושנה וליאת קרפלמתכונים נוספים שכתבה ליאת קרפל
  • מתכון לגפילטע פיש
  • ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין". 
    לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח 
    ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808