גפילטע פיש

מתכון לגפילטע פיש מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "את הגפילטע פיש למדתי להכין מאמי פסיה שינינגר. אבי יעקב שינינגר היה מביא את הדגים ואותם היתה טוחנת בביתה 3 פעמים"

  • זמן הכנה: שעתיים
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • קילו דג קרפיון חתוך נקי
    3 בצלים
    2 גזרים
    3 כפות קמח מצה
    2 ביצים
    2 כפות סוכר
    1 כפית פלפל
    מעט מלח

  • להכין בסיר נפרד
    ראשי דג (אם יש) 
    4 גזרים חתוכים לעיגולים
    3 בצלים חתוכים לטבעות
  • 1 כף סוכר
    1/2 כפית פלפל שחור
    מעט מלח

matkonאופן ההכנה

  • טוחנים את הדג 3 פעמים (עם העצמות והעור, ללא הראש והזנב)
    טוחנים את הבצלים והגזרים (ככה הם גם מנקים את המטחנה משאריות הדגים)
    מוסיפים לבלילה 2 ביצים, קמח מצה, כף סוכר, מלח ופלפל.

  • להכין בנפרד את הסיר עם המצרכים (הרשומים משמאל)
    מביאים מרכיבים אלו לרתיחה
    יוצרים קציצות מהבלילה בידים רטובות
    שמים בסיר הרותח
    מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי

  • שושנה וליאת קרפלליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין". 
    לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח 
    ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808