גלילי טונה אדומה צרובה לכבוד טו בשבט גלילי טונה אדומה צרובה גלילי טונה אדומה צרובה | צילום: דן פרץ

מתכון לגלילי טונה אדומה צרובה מוגשת עם רוטב משמש מיובש בויניגרט סילאן ולימון באדיבות צ'רלי פדידה ל"יינות ביתן", מתאים ל-4 מנות

  • זמן הכנה: שעתיים וחמישים דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 600 ג' טונה אדומה 
    4 כפות שמן זית 
    מלח ופלפל לתיבול הטונה
    מעט רוקט טרי 

  • מצרכים לויניגרט לימון וסילאן
  • 5 משמשים מיובשים ומגולענים חתוכים לקוביות קטנות 
    1 כף עירית קצוצה 
    4 כפות מיץ לימון טרי 
    8 כפות שמן זית 
    1/2 כפית סילאן 
    מעט מלח 
    פלפל שחור טרי טחון

  • אופן ההכנה

    חותכים את הטונה לגלילים בעובי של 4 ס"מ כל אחד 
    מחממים מחבת טפלון עם שמן זית
    צורבים את הטונה כ - 8 שניות מכל צד ומניחים על נייר סופג.
    פורסים את הטונה לפרוסות דקיקות ומניחים בצלחת הגשה.

  • אופן הכנה הרוטב

    מערבבים את כל המצרכים ביחד עד לקבלת רוטב הומוגני
    ברוטב זה מתבלים גם את הרוקט שהוספנו למנה.

    אופן הרכבת צלחת ההגשה

    מסדרים את הטונה בצלחת
    מוסיפים ליד הטונה מעט רוקט טרי
    יוצקים את הויניגרט שהכנו ומגישים מיד.

     

מתכונים נוספים באדיבות צ'רלי פדידה ל"יינות ביתן"

לביבות כרישה ברוטב חרדל מתוק

חזה עוף צלוי עם ריבת חבושים

לחמניות במילוי בשר טלה

מתכון לטרטר סלמון בתוספת לימון