מתכון קל להכנה ועשיר בטעמים – תפוחי אדמה גראטן
חג השבועות הוא חגם של מאפים ומאכלים המשלבים מוצרי חלב. רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה עם מרקם חלק ונעים ועשיר בטעמים עדינים – תפוחי אדמה גראטן
זמן הכנה: 15 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
-
בכל תפו"א יוצרים חריצים במרווחים של 1מ"מ ועומק 2/3 מגודל תפו"א.
-
מניחים בסיר עם כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את האש ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה, במקביל מחממים תנור ל180 מעלות.
-
מוציאים בזהירות את תפו"א מהסיר לתבנית פיירקס, ומוסיפים את נוזלי הבישול מעל.
-
מעבירים לתנור החום ל- 30-40 דקות, עד שתפו"א רכים, מושחמים ורוב הנוזלים מצומצמים ומגישים חם.