חגיגות ל"ג בעומר בנתניה: פחות מדורות, פחות נזקים

בעקבות שריפות ונזקים קודמים: השנה הוגבלו המדורות ל-18 מוקדים בלבד ובאישור ליומיים מוגדרים בלבד
אחרי שנים שבהן חגיגות ל"ג בעומר בנתניה כללו עשרות מדורות בשכונות – לעיתים על מדרכות ובמרכזי כבישים – השנה הונהגה מדיניות שתאמה את הנחיות כיבוי אש ונועדה למנוע נזק לרכוש, למנוע שריפות מיותרות ולהפחית את זיהום האוויר.
בעבר גרמו מדורות רבות לנזק כבד לאיכות הסביבה ולזיהום אוויר שנמשך מספר ימים, כמו גם לעשרות מקרים של נזק לתשתיות – ובעיקר לסלילת כבישים – ולקריאות חירום רבות בשירותי כיבוי האש. גם בתי כנסת נהגו להבעיר מדורות גדולות בלב הכביש, מה שדרש תיקונים מידיים של האספלט ולווה בסיכונים בטיחותיים לתושבים.
לאור מציאות זו, ובעקבות המלצות כיבוי אש, קידמה השנה עיריית נתניה שינוי כולל במדיניות –בשיתוף המשטרה, כובוי איש וחברת המועצה וסגנית ראש העיר הממונה על הבטחון והבטיחות.
לראשונה הוגבלו המדורות ל־18 מוקדים מאושרים בלבד ברחבי העיר – כאשר הדלקתן התאפשרה רק ביומיים מוגדרים: רביעי וחמישי (13–14 במאי).
מהלך נוסף שננקט השנה: העירייה לא הסתפקה בפרסום איפה אסור להדליק מדורות – אלא פעלה בגישה הפוכה, ופרסמה רשימה ברורה של המוקדים שבהם מותר להבעיר מדורה, כל זאת בתיאום עם שירותי הכיבוי.
עובדי הפיקוח העירוני סיירו במהלך השבוע בכל רחבי העיר, וביקשו מהציבור לכבות מדורות שלא עמדו בתנאים. אף על פי שלא נרשמו דוחות, התקיימה אכיפה ברורה שמנעה חריגות והביאה לסדר יחסי בעיר כולה. במהלך החג כובו מדורות שהיו בקרבת חומרים דליקים ליד בתים, רכבים, או חשמל, או מקומות ציבוריים כמו מגרשי ספורט שלא היו חלק מהמוקדים שאושרו על ידי העירייה.
"תודה לציבור על ההבנה ושיתוף הפעולה הוכחנו שניתן לחגוג את לג בעומר גם בדרכים חווייתיות אחרות ואם היתה מדורה אז שמחתי לראות שאיחדתם וצמצמתם את גודלה" אמרה חברת המועצה טלי מולנר והוסיפה "תודה שקיבלתם בהבנה את הנחיות כב׳א המחמירות ואת העובדה שאושרו רק יומיים להדליק ורק בשטחים שאושרו מראש עיי כבא וזאת מתוך דאגה לאיכות הסביבה ובטיחות הציבור
נאלצנו גם לאכוף היכן שהיתה אש במקום אסור ולפרק מדורות שהוכנו מראש בשטחים אסורים ושהכילו חומרים דליקים אבל כל מה שעמד לנגד עינינו זה בטיחות הציבור ויישום מלא של הוראות כב׳א
תודה לאל שהחג עבר בשלום וללא ארועי אש חריגים"