כך נראית פיזיקה אחרת בבית הספר אמית בר אילן נתניה

במקום לשנן נוסחאות – בונים מתקנים, מבקרים בפארק שעשועים ומציגים את החומר המדעי בפני הקהל. כך הופכת הפיזיקה לחוויה חיה ומשמעותית
איך נראית למידה שמשאירה חותם? בבית החינוך אמית בר אילן נתניה, בחרו לצאת מהשבלונה: במקום ללמד פיזיקה רק דרך ספרים ומבחנים, המורים במגמה בנו עם התלמידים פארק שעשועים פיזיקלי – "פיזילנד" – שמבוסס כולו על העקרונות המדעיים שלמדו במהלך השנה.
הרעיון נולד מצוות מורי הפיזיקה, ובראשם המורה דבורה טוויליה, כחלק מתפיסת Eco24 של בית הספר, שמעודדת למידה חווייתית, רב-תחומית וקשורה לעולם האמיתי. בשיתוף צוות המייקרס של רשת אמית, עברו המורים הכשרה, והתלמידים – מכיתות י’ וי”א במסלולי 3, 4 ו-5 יח"ל – יצאו למסע לימודי שמתחיל בפארק שעשועים אמיתי, ונגמר במתקנים שהם בנו בעצמם.
אחרי סיור מקצועי בפארק שבו ניתחו את המכניקה שמאחורי רכבות ההרים והקרוסלות, התלמידים חזרו לבית הספר, תכננו, בנו, וחיברו את העשייה לחומר הלימוד. כל מתקן לווה בהסבר מדעי מפורט, והפרויקט שימש גם כהערכה חלופית לבגרות – עד 30% מהציון.
בערב שיא שהתקיים בבית הספר, הציגו התלמידים את פיזילנד בפני ההורים והצוות. הם הסבירו את החוקים הפיזיקליים מאחורי המתקנים, שיתפו בתהליך הלמידה והפגינו שליטה, ביטחון וחדוות יצירה.
התלמיד ליאור יעקבי סיפר:
"כתלמיד שרגיל ללמידה רגילה של ספרים וכלי כתיבה, זו הייתה חוויה מיוחדת. למדתי לא רק פיזיקה, אלא גם עמידה מול קהל והסבר מדעי ברור. נהניתי לקחת בזה חלק."
המנהל, הרב אוריה חברוני, סיכם בגאווה:
"התלמידים באו עם אחריות והתמדה והגשימו את החלום של חיבור הפיזיקה לחיי המעשה. אנחנו שמחים להיות פורצי דרך בתחום המייקרס והפדגוגיה לבגרות."