לרגל חגיגות חודש איטליה בחודש נובמבר, מתכון לכריך עסיסי מפנק ביצה בקן בנוסח איטליה עם נקניק מורטדלה מחברת מעדני מזרע של רשת טיב טעם 

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

כריך ביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה | צילום: יח"צ

כריך ביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה | צילום: יח"צ

 מצרכים

  • 2 פרוסות לחם
    ‏2 כפות מיונז אמיתי
    5 פרוסות מורטדלה

     

  • 2 פרוסות עגבנייה
    2 עלי חסה
    ביצה

 אופן ההכנה

מורחים 2 פרוסות לחם קסטן ב-2 כפות מיונז אמיתי.
יוצרים חור מעוגל במרכזה של אחת הפרוסות בעזרת קורצן עוגיות.
מניחים על הפרוסה השנייה 3 פרוסות מורטדלה, 2 פרוסות עגבנייה ו-2 עלי חסה.
מניחים על החסה עוד 3 פרוסות מורטדלה מעל את פרוסת הלחם עם החור, כשהצד המרוח במיונז כלפי מטה.
שוברים ביצה לתוך החור.

מכניסים לטוסטר ולא לוחצים. כעבור דקה הביצה תתייצב ותתמקם בתוך הלחם.
לוחצים מעט בתוך הטוסטר ומגישים מיד.
בתאבון...

נקניק המורטדלה יוצר כבר לפני כ- 500 שנה. ומקור השם מורטדלה הוא מלטינית-צירוף של המילים מכתש (שבו השתמשו לכתישת התבלינים) והדס, שהיוה חלק מהתיבול הקלאסי –עד ימי הביניים. על מנת, שנקניק מורטדלה יהיה ראוי לשמו "מורטדלה די בולוניה", הוא חייב לעמוד בסטנדרטים גבוהים ממש כמו שמפניה. עליו להיות מנוקד בשומן ביחס של 7:3 בשר ושומן, עליו להיות רך, ארומטי וחלק. 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית