סינטה ממולאת תרד וחוביזה | צילום: אפיק גבאי מתכון לסינטה ממולאת תרד וחוביזה סינטה ממולאת תרד וחוביזה | צילום: אפיק גבאי

מתכון לסינטה ממולאת תרד וחוביזה פשוט וקל להכנה הנותן מענה נוסף למנות הבשר אותם אנו מגישים בחג, שכן ערב הסדר ידוע כחגיגית מטעמים עם מבחר מנות בשר, דגים, תוספות וסלטים ועל כן ישנו צורך לגוון ולהכין מנות מיוחדות ועם זאת פשוטות להכנה על מנת להקל על עורך הסדר. המתכון באדיבות רשת טיב טעם

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

סינטה ממולאת תרד וחוביזה | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • מרכיבים ( 8 מנות):
    נתח סינטה במשקל 2 ק״ג
    1/4 כוס שמן זית
    1 בצל לבן גדול חתוך לפרוסות דקות
    1 ק״ג תרד טרי, שטוף ונקי מגבעולים

  • 1/2 ק״ג חוביזה שטופה ונקייה מגבעולים
    3 שיני שום כתושות
    1 כפית שטוחה של סומק
    מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

 אופן ההכנה

  • אופן הכנת המלית:
      מחממים סיר גדול עם שמן זית ומאדים בצל על להבה נמוכה כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.

 

  • מגבירים את האש ומוסיפים את התרד והחוביזה בהדרגה כל פעם עד שיורד הנפח.
    מוסיפים את השום ומערבבים.
    מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד לאידוי מלא של הנוזלים.
    מעבירים למסננת ומצננים. מוסיפים סומק ומתקנים תיבול לפי הטעם.

    אופן הכנת הבשר:

  • חותכים את נתח הסינטה ופותחים לפרפר.
    מתבלים במלח ופלפל שחור.

  • ממלאים בתערובת התרד והחוביזה ומגלגלים לרולדה.
    קושרים בחוט המיועד לבישול.

  • צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כ-15 דקות.
    הופכים את הנתח וצולים 15 דקות נוספות מצדו השני.
    מוציאים ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני הפריסה.
    אופן ההגשה:
    פורסים את הנתח לפרוסות עבות ומגישים.