מתכון המשלב שלל צבעים, ירקות בריאים, פסטה וגבינת פרובולונה המוסיפה גוון ייחודי לטעם, מתכון לסלט פסטה צבעוני באדיבות רשת טיב טעם

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

סלט פסטה

סלט פסטה צבעוני | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • חומרים (6 מנות):

    חבילת פסטה קצרה וחלולה (500 גרם) (למשל טבעות) 
    ‏4 זוקיני (אפשר ב-2 צבעים) פרוסים לאורכם
    ‏4 פלפלים (עדיף ב-3 צבעים) חצויים ללא זרעים 
    ‏1 צנצנת בצל צלוי בשמן חמניות של Terre Crude 

  • עלים שלמים או קרועים מ-1/2 צרור בזיליקום 

    ‏100 גרם גבינת פרובולונה של Ciresa מגוררת 
    ‏3 כפות שמן זית של Cirio
    מלח ופלפל שחור גרוס
    ‏2 כפות מטבל על בסיס ירקות עם צ'ילי של Polly

 אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
‏מסדרים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
בתבנית אחרת מניחים פלפלים, משמנים ומתבלים.
אופים את שני סוגי הירקות 20 דקות להזהבה.
‏מאחסנים את הפלפלים בכלי אטום עד לצינון (כדי להקל על הקילוף).
מסירים את הקליפות וקורעים לרצועות.
‏מערבבים בקערה את הפסטה המבושלת עם רצועות הזוקיני והפלפלים, בצל צלוי, בזיליקום וגבינת פרובולונה.
מתבלים בשמן זית ומטבל על בסיס ירקות, מערבבים ומגישים.

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט