כדורי ריזוטו | צילום: דן פרץ כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינה – להכנה בייתית כדורי ריזוטו | צילום: דן פרץ

כדורי ריזוטו במילוי גבינה, קלילים, טעימים, יפים להגשה - מהמטבח האיטלקי באדיבות השף הראשי של רשת קפה גרג – רון סימן טוב

זמן הכנה: חצי שעה

  • דרגת קושי: בינוני

כדורי ריזוטו | צילום: דן פרץ

 מצרכים

  • מרכיבים ארנצ'יני: (10 כדורים)
    3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)
    1 חבילה שמנת מתוקה
    1 כפית אגוז מוסקט טחון
    1 כפית מלח
    כוס מוצרלה מגוררת
    ביצה אחת
    כוס פירורי לחם

  • מרכיבים רוטב:
    3 כוס שמנת מתוקה
    1/3 כוס רוטב עגבניות
    חצי כפית מלח
    רבע כפית פלפל שחור
    כוס שמן
    כוס בצל ירוק קצוץ
    גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת

 אופן ההכנה 

אופן הכנה של כדורי הארנצ'יני:
בקערת ערבוב יש לשים את כל המרכיבים הבאים:
3 כוסות אורז עגול מבושל
1 חבילה שמנת מתוקה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
כוס מוצרלה מגוררת
לערבב הכל עד קבלת עיסה וליצור כדורים בינונים כל אחד.

ציפוי
לגלגל כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
לטגן בשמן עמוק את הכדורים עד הזהבה

אופן הכנת הרוטב
לחמם בסיר בינוני
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס רוטב עגבניות
לתבל חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
להמתין עד שהרוטב מצטמצם

אופן הגשה
בצלחת עמוקה מוזגים את הרוטב המוכן
מניחים 3 -2 כדורים מעלים יש להניח גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ