פרסומת באנר עליון עיריית נתניה דף הבית
לי אינגלברג. צילום עצמי הראש היהודי ממציא לנו פטנטים לי אינגלברג. צילום עצמי

לי אינגלברג, תלמידת כיתת מצויינות בחטיבת הביניים אורט נתן אלתרמן זכתה במקום הראשון בתחרות "הממציא הצעיר" לשנת 2018 שהתקיימה בטכנודע עם המצאתה "ההגה המעורר"

לי אינגלברג. צילום עצמי

אינגלברג זכתה בקטגוריית החדשנות, אשר בה ממציאים דברים חדשים לחלוטין אשר אינם קיימים בשוק או לחילופין - משפרים מוצר קיים. היא גברה על 350 המצאות מ– 55 בתי ספר. 

כמו כן הצליח בית הספר לקטוף את המקום השלישי עם ההמצאה ANTI SHAKING של התלמידות נטע ויסברד, גלי אינגלברג ורוני תובל.
יש לציין כי תלמידי כיתה ח' מצויינות מדעית לומדים ועוסקים במהלך כל השנה ב"יזמות עסקית" בהנחייתו של המורה מוטי חדד, שמוביל את התלמידים להישגים מרשימים מידי שנה.
אינגלברג: "במהלך השנה לימד אותנו המורה מוטי חדד, שהשלב הראשון בבניית המצאה היא מציאת בעיה. הבעיה שמצאתי עלתה לי לראש במהלך נסיעה לאילת שבה כל הזמן היה צריך מישהו שידבר עם הנהג בכדי שלא יירדם. לאחר מחקר בנושא , גיליתי שבכל שנה מתבצעות המון תאונות עקב עייפות. השלב השני בבניית המצאה זה לחשוב על פתרון יצירתי לבעיה. בעקבות עוד מחקר באינטרנט מצאתי שדופק לב בשינה נמוך יותר מאשר דופק במצב מנוחה. בשלב זה כבר היה לי רעיון מה להמציא. השלב האחרון של ההמצאה הוא הבנייה של הרעיון. בבנייה של ההמצאה השתמשתי בבקר Arduino שלמדנו לתכנת איתו בשיעור אך אני המשכתי להעמיק בו בשעות הפנאי, בכדי שאוכל לדעת מתי הנהג ישן הצבתי תנאי בו כתבתי שאם ערכי הדופק נמוכים מהממוצע של הנהג במנוחה אז יופעל זמזם שיעיר את הנהג."
אינגלברג מוסיפה כי במהלך הבנייה של ההמצאה היא נתקלה ונאלצה להתמודד עם המון אתגרים "שבוע לפני התחרות נהרס לי חיישן הדופק שהיה החלק העיקרי בדגם של ההמצאה ולמרות זאת החוויה הייתה מהנה מאוד וההתנסות עם תהליך התכנות הייתה מרתקת. כל זה השתלם מאוד בכך שזכיתי במקום הראשון מתוך 55 בתי ספר ו-350 המצאות."