קציצות ברוטב עגבניות מתכון קציצות ברוטב עגבניות צילום: fotolia

קציצות ברוטב עגבניות שילדים ומבוגרים יאהבו. מתאים עם תוספת של פירה או אורז.

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 1 בשר טחון ***
  • 2 בצלים בינוניים
  • פטרוזיליה וכוסברה
  • ביצה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח כמון מרק עוף
  • פלפל שחור
  • רסק עגבניות
  • כורכום פפריקה ומתוקה
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כף סוכר
  • קוביות בטטה, דלעת וגזר
  • 2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר גדול ורחב על להבה נמוכה. מוסיפים שני בצלים חתוכים דק. 3/4 מהבצל שופכים על הבשר הטחון ו 1/4 מהבשר משאירים על האש
  2. לסיר עם הבשר מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, כורכום, מרק עוף, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. מערבבים ומוסיפים לימון סחוט, סוכר ומים רותחים. מבשלים 10 דקות
  3. מוסיפים קוביות בטטה, דלעת וגזר ומבשלים רבע שעה
  4. לקערת הבשר הטחון והבצל מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, ביצה, מלח, כמון, פלפל שחור, כפית מרק עוף ופרורי לחם. מערבבים טוב ויוצקים קציצות עגולות
  5. מעבירים את הקציצות לסיר ומבשלים יחד חצי שעה