מרק בטטה | צילום: אסף לוי מתכון למרק בטטה מוקרם, באדיבות השף נדב מרום מרק בטטה | צילום: אסף לוי

מתכון למרק בטטה מוקרם, באדיבות נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג "במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי"

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

מרק בטטה | צילום: אסף לוי

 מצרכים

  • 1 יחידה גזר
    חצי בצל גדול
    1 קג בטטות, מקולפות
    100 מ"ל שמנת מתוקה

  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (או ציר עוף במקום מים אם יש)
    מלח
    פלפל לבן טחון
    מעט סוכר

 אופן ההכנה

  • לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים.
    לכסות במים ועוד כמה ס"מ.
    כאשר הירקות רכים לחלוטין (לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני
    לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.

     

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

מרק בצל

סלט בריאות מקסיקני עשיר בטעמים

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים